free site design templates

B&B + Gîtes 

Tussen de wijngaarden en zonnebloemvelden in de Charente-Maritime, op luttele kilometers van de autostrade Parijs-Bordeaux, ligt Le lit et L'image in een oase van rust. Dominique en Ivan ontvangen jullie graag in het tot Chambres d'Hôtes verbouwde charantaisehuis.

De B&B en gîtes liggen in een klein gehucht, weg van het massatoerisme, maar de streek biedt een waaier aan mogelijkheden. Midden tussen de Cognac- en de wijnroutes van Bordeaux, kan je er wandelen, fietsen, mountainbiken, proeven en genieten van de regio. Ben je een dagje liever lui dan moe ? Relax dan zalig aan het zwembad of nip van een lokale Pineau des Charentes in de schaduw van de lindeboom.

Het ontbijt serveren we graag buiten op het terras. In de schuur vinden onze B&B gasten een knusse zithoek en gastenkeuken.

Vanzelfsprekend hebben alle kamers en de gîtes gratis wifi.

Om de rust van alle gasten te waarborgen, hebben we er voor gekozen geen huisdieren toe te laten.

Je fiets of moto kan je overdekt stallen. Voor auto's is aan de achterkant van het huis een parking voorzien.

Bij het huis hoort een fotostudio, die wordt gebruikt voor shoots en workshops..

Charente Maritime
Haute Saintonge
Estuarium van de Gironde

Een onbekend stukje Frankrijk

Met tips voor uitstapjes en typische restaurantjes willen we jullie een onvergetelijke vakantie bezorgen.  De Haute Saintonge van de Charente Maritime kent geen massatoerisme, maar heeft toch heel wat te bieden. Onze locatie is heel strategisch gelegen voor uitstappen naar Cognac, Bordeaux, Saintes en Angoulême. Ook La Rochelle, lIe d'Oleron en Ile de Ré behoren tot de mogelijkheden. Eén van de routes naar Santiago de Compostella loopt via de kleine stadjes in onze buurt. 


Kunsthistorische steden als Saintes met z'n Romeins amfitheater, Bordeaux en Angoulême, de stad van het stripverhaal zijn vlot bereikbaar om te ontdekken.  In de meer directe omgeving vind je stadjes, dorpjes, haventjes en adembenemende landschappen.  Ga je graag eens naar de markt of snuister je met plezier op rommel- en brocantemarkten, er is keuze te over ! 


Hou je van wandelen, fietsen of mountainbiken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op 200m van onze achterdeur loopt een uitdagend parcours voor mountainbikers. Aan de achterkant van het huis is een hangar, waar je je fiets beschut kan wegzetten.


Langs de oevers van de Gironde kan je heerlijk (electrisch) fietsen. We regelen met plezier een huurfiets voor u. HOE HIER GERAKEN ?


Le Lit et L'image is makkelijkst te bereiken met de wagen. Vanaf Vlaanderen zo'n 850 km. Andere mogelijkheden zijn de trein (TGV vanaf Lille naar Bordeaux of Angoulême) of het vliegtuig (o.a. Ryanair naar La Rochelle of Bordeaux).


Kom je met vliegtuig of trein, dan is een huurwagen om hier uitstapjes te doen wellicht aangewezen (indien je wil, helpen we je graag met de reservatie).


Tarieven daarvoor zijn ruwweg (mei 2015) : 


- 4 dagen weekend met 1000 km €130,00

- 4 dagen in week met 1000 km €260,00

 (tip: huur een week en breng de wagen vroeger binnen, dat is goedkoper)

- 1 week met 1750 km €210,00

- 2 weken met 3500 km €320,00


Jonzac

een bruisende zomer

 Het middeleeuwse stadje op 8 km van Le Lit et L'image.  Je vindt er  middeleeuwse straatjes, het kasteel, de wind- en watermolen en het  casino.

Net buiten het stadje vind je "Les Antilles de Jonzac", het subtropisch zwembad, gevoed door een warmwaterbron. "Les Thermes' is een kuuroord met behandelingen voor patienten met aandoeningen van de luchtwegen, reuma en vaatziekten. Een ontspannende wellnesskuur is er ook mogelijk.

In de prachtige markthal worden wekelijks drie markten gehouden.

Gedurende de zomermaanden bruist Jonzac ! Elke woensdagavond een nocturne, met zuiderse proeverijen en live muziek. Daar zijn we zowat elke editie te vinden en we nemen met plezier onze gasten mee op sleeptouw.

Het gratis "Drôle des Rues" straat- en muziekfestival vindt de tweede helft van juli plaats.  Daar gaven de afgelopen jaren onder andere Arno en Lisa Simone een schitterend concert.

Gironde en kust

dichtbij voor een uitstap

Zin in een de groene route, de weg met panorama's ?

Langs de typische carrelets (vissershuisjes op palen, ook uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed) van de Gironde en het pittoreske dorpje Talmont bovenop een rots langs de rivier bereik je Meschers-sur-Gironde.  Onderweg passeer je enkele kleine haventjes zoals Mortagne-sur-Gironde en Port Maubert.  

In Meschers met voormalige grotwoningen in de kliffen, beginnen de zandstranden voor een dagje zee.

Verderop naar het noorden kom je via Royan en Saint-Palais-sur-Mer in Rochefort en La Rochelle met zijn middeleeuwse haven aan de Atlantische kust.

Pineau, Cognac en Bordeaux

In het hart van de wijngaarden

Le Lit et L'image ligt temidden van wijnroutes.  In het noorden Cognac-routes en in het zuiden verschheidene Bordeaux-wijnroutes.

De dichtsbijzijnde wijngaarden voor  Côte de Blaye AOC zijn op 15 km en Cognac en Pineau des Charentes wordt in onze omgeving geproduceerd.  Een gelezen kans om pineau des Charentes,  Cognac of wijn te proeven bij lokale producenten !  We kennen enkele van hen persoonlijk en ze geven onze gasten met plezier een rondleiding op hun domein.

Als ideale daguitstap kan je in Blaye - na even de citadel van Vauban te bekijken - de overzet nemen om in de Medoc enkele van de imposante wijnkastelen te bezoeken. Of waarom niet over de kastelen vliegen in een replica van een tweedekker van honderd jaar geleden. We kunnen dat voor je regelen !

Saintes en Bordeaux

UNESCO werelderfgoed    

Vanuit Le Lit et L'image zijn enkele bezienswaardige steden vlot te bereiken.  

De belangrijkste is Bordeaux, 70 km ten zuiden, aan de Gironde, de samenvloeing van de Dordogne en Garonne.  Een gezellige oude stad en het statige deel aan de rivier.  Keuze te over aan restaurants en winkels.  

Saintes dateert al van de Romeinse tijd en vele overblijfselen zoals de triomfboog en het amfitheater (plaats voor 15.000 mensen !) getuigen daarvan.

Angoulême, ten noordoosten, torent boven de omgeving uit.  Het is de stad van het stripverhaal, met een academie, museum en muurschilderingen in het teken van striphelden.

Cognac is meer dan de drank, het is ook een stad met oude straten en mooie parken.  

CONTACTFORMULIER

Stuur ons een berichtje, we nemen snel contact op.
Is het dringend ?  Dan bel je beter naar +32 489 550 640 of + 33 6 89 39 90 91

DEEL DEZE PAGINA!